inspiration & Konkreta verktyg att applicera direkt i din skola

 

Välkomna till konferensen Framtidens Läromedel Stockholm! Genom inspirerande talare som föreläser utifrån egna erfarenheter som lärare, rektor eller IKT-pedagog får du på denna konferens många konkreta tips och massor av inspiration till hur du kan utveckla er skola och din undervisning med hjälp av framtidens läromedel. 

 
 
jQuery Carousel

AKTUELLT

DU HAR VÄL BOKAT DIN PLATS?

 

Snart är sommaren här och skolan har fullt upp med stundande skolavslutningar, men glöm inte bort att boka din plats till årets stora konferens & mötesplats där du får möjligheten att utveckla din digitala kompetens!  

 

Boka din konferensplats senast 3 juni för bästa pris.

 

Boka här!

Publicerad: May 31, 2016

Inspireras av Danderydsmodellen!

Missa inte chansen att lyssna till Anna Sjölund, Cajsa Jahn & Malin Reuterswärd om hur du lär dig att navigera i mötet med elever som har ojämna förmågor. 

#danderydsmodellen

 

Danderydsmodellen

Publicerad: May 26, 2016

TA CHANSEN ATT VINNA 2016 ÅRS STIPENDIUM!

 

Hur tror du att framtidens klassrum kommer att se ut och hur kan det skapas genom digitala läromedel?

 

Ta chansen att få ett stipendium för en fortbildningsdag där du och dina kollegor blir inspirerade av läromedelsutvecklare från Natur & Kultur. Två stipendier delas ut och i priset ingår även två friplatser till årets konferens. Skicka ditt bidrag på minst 300 tecken till saka@teknologiskinstitut.se senast 2 september.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicerad: May 20, 2016

NU ÄR PROGRAMMET ÄNTLIGEN HÄR!

30 talare - 3 parallella spår - 2 workshops.

Ta del av årets fullspäckade program här!

 

Publicerad: May 10, 2016

TALARTIPS INFÖR FRAMTIDENS LÄROMEDEL 2016!

 

Vi vill gärna veta vem du vill lyssna till på konferensen, så passa på att lämna dina tips eller önskemål till vår projektledare Sara Karlsson.

 

Maila din förslag till Sara här!

saka@teknologiskinstitut.se

 

Publicerad: Apr 11, 2016

SAMMANSTÄLLNING FRÅN MALMÖ 2016

Vad var det hetaste ämnet på konferensen & vilka talare fick egentligen högst betyg? Ta del av detta och annat spännande i rapporten nedan. 

 

 

 Vi har nu även uppdaterat de sista presentationerna som vi fått in från talarna. Du loggar in som vanligt under programfliken.

Publicerad: Mar 23, 2016

TACK!

 

Under två dagar i Malmö utbyttes tips, idéer & inspiration som nu är redo för att implementeras i klassrum över hela landet. Vi vill rikta ett stort tack för det enorma engagemanget bland alla deltagare, talare och utställare som gjorde konferensen så lyckad!

 

PS. Talarnas presentationer kommer att läggas upp under veckan så håll utkik under fliken program. DS. 

Publicerad: Mar 22, 2016

DAGS FÖR KONFERENS

Imorgon är det äntligen dags för Framtidens Läromedel Syd 2016. Konferensen äger rum på Malmö Mässan, Mässgatan 6.

Varmt Välkomna!

Publicerad: Mar 15, 2016

BARA 1 VECKA KVAR!

Nu är det äntligen snart dags för Framtidens Läromedel Syd 2016. Programmet är uppdaterat och vi är superladdadde inför nästa vecka!

 

Klicka på bilden nedan för att ta del av programmet.. 

 

Publicerad: Mar 09, 2016

ALLA UTSTÄLLARE FÖR SYD 2016 ÄR KLARA!

Ta chansen att utforska, nätverka och testa nya digitala verktyg med alla våra spännande utställare.

 

Publicerad: Mar 07, 2016

DIGITALA LÄROMEDEL - NÄR, HUR & VARFÖR?

Per Kornhall har varit undervisningsråd på Skolverket och arbetat med kommunal skolutveckling. Han är nu oberoende expert med intresse för hur digital utveckling kan skapa ett mervärde för elever och lärare. Här kan du ta del av hans talarpass från Framtidens Läromedel 2015.

 

 

Publicerad: Feb 15, 2016

DU HAR VÄL SÄKRAT DIN PLATS?

 

Nu är det äntligen snart dags för Framtidens Läromedel 2016 i Malmö! Missa inte chansen att utveckla Din digitala kompetens & lära dig hur du använder digitala verktyg på ett meningsfullt sätt.

Boka din plats innan prishöjningen på fredag 5 februari.

 

Till anmälan..

Publicerad: Feb 01, 2016

Anpassa tekniken till läroplanen och inte tvärtom

Det kan vara en utmaning att lyckas integrera tekniken i läroplanen. Vad ska du tänka på och hur ska du gå tillväga? Lyssna till Annelie Medocs talarpass från 2015 års konferens. Annelie arbetar som central IKT-pedagog och skoldatatekansvarig i Skurups kommun.

 

Publicerad: Jan 20, 2016

Ett stöd för att alla ska lyckas

Michael Rystad är utvecklingsstrateg i Svedala kommun och medverkade som talare på Framtidens Läromedel STHLM 2015. Lyssna till honom om hur kollegialt lärande kan vara ett stöd för att lyckas.

 

Publicerad: Jan 08, 2016

Missade du Framtidens Läromedel 2015?

I år kommer julen tidigt. Vi på Conductive tycker att alla ska få chansen att ta del av Framtidens Läromedel och delar nu därför med oss av utvalda talarpass från 2015 års konferens. Spännande va?

 

Thomas Winman, lektor i pedagogik & Lars Svensson, professor i informatik, Högskolan Väst bedriver ett forskningsprojekt tillsammans med företaget Samsung under namnet Framtidens klassrum. Hör de berätta mer i filmen nedan.

 

 

Fler filmer hittar du här!

Publicerad: Dec 24, 2015

DU HAR VÄL BOKAT?

 

Tiden går fort och mitt i julstressen i skolan har du förmodligen mycket att tänka på, men glöm inte att boka din konferensplats före 17 dec för bästa pris!

 

Till anmälan

Publicerad: Dec 10, 2015

Framtidens Läromedel SYD 2016

Nu är programmet för SYD 2016 uppe på hemsidan. Klicka på programmet nedan för att se alla talarna.

 

 

Vi ses väl i Malmö den 16 mars nästa år?

 

Publicerad: Nov 03, 2015

Sammanställning från sthlm 2015

Vad var hetaste ämnet på konferensen? Vilka talare fick egentligen högst betyg? Varifrån kom deltagarna och vad jobbar de med? Svaren hittar du i rapporten nedan.

 

 

Vi har nu även lagt upp de sista presentationerna som vi fått in från talarna. Du loggar in som vanligt under programfliken.

Publicerad: Oct 23, 2015

Utvärdering & presentationer

 

Vi värderar din åsikt högt och skulle därför uppskatta om du kan fylla i vår utvärdering  om konferensen.  Det tar någon minut och är främst för att talarna ska få feedback på sina framföranden och för att vi på Conductive ska få en bild av hur du upplevde dagarna. Har du inte redan fått den via mail hittar du den här!

 

De presentationer som kommit in ligger uppladdade under programfliken efter respektive talarpunkt. Fler presentationer kommer att läggas upp under nästa vecka kontinuerligt efter att vi fått materialet från talarna. 

 

Publicerad: Oct 16, 2015

SNART DAGS FÖR KONFERENS!

Nu är det bara drygt en vecka kvar till konferensen Framtidens Läromedel STHLM 2015 går av stapeln. Den kommer att vara i Quality Hotel Friends på Råsta strandväg 1 i Solna.

 

Hitta dit från Stockholms Centralstation

Ta pendeltåg 36 mot Märsta och stig av på Solna station. Följ sedan skyltning mot Friends Arena. När du kommit ner för den tillfälliga trappan tar du vänster över vägen, följ sedan denna väg åt vänster i ca 500 m. Ta därefter trappan upp på vänster sida om vägen och ta direkt till vänster så kommer du se entren till Quality Hotel Friends. Karta? Klicka här!

 

Bokat hotell via oss?

Har du bokat från 13/10 checkar du in i receptionen på hotellet som vanligt, men om du bokat från 14/10 checkar du in i informationsdisken i konferenslokalen från kl:15:00 den 14/10.

 

Övriga frågor? Kontakta vår kundtjänst på 08-670 84 80

Publicerad: Oct 05, 2015

 

Vi inleder nu planeringsarbetet inför Framtidens Läromedel Syd 2016, 16-17 mars i Malmö, och söker nu därför landet runt efter inspirerande lärare, skolledare, forskare och andra inspiratörer som bidrar till att göra den svenska skolan och dess elever bättre.

 

Vem skulle du vilja lyssna till? Vem inspirerar dig?

 

Mejla dina tips till projektledaren Katja Kardeskog eller gå in på vår Facebooksida.

Publicerad: Sep 30, 2015

MISSA INTE CHANSEN ATT SÖKA 2015 ÅRS STIPENDIUM!

 

Vilket tror du är framtidens digitala läromedel och hur används det till att utveckla undervisningen?

 

 

Svara på frågan och ta chansen att få ett stipendium för en fortbildningsdag med en läromedelsförfattare som coachar dig och dina kollegor (värde ca 5 000 kr). I priset ingår även 2 friplatser till årets konferens.

 

Skicka ditt bidrag på minst 300 tecken till stipendium@conductive.se senast 4 september för att ha chansen att få stipendiet. Stipendiaterna kontaktas senast 14 september.

Publicerad: Jun 05, 2015

3 talare du inte vill missa i höst

Annika Agelii Genlott arbetar 50/50 som forskare vid Örebro universitet och skolutvecklare i Sollentuna kommun och ligger bakom en studie om integrering av digitala verktyg i pedagogiken. Ta del av STL – en modell för integrering av digitala verktyg i pedagogiken på konferensen.

 

Jessica Paulsson, utbildare mot grundskolans yngre åldrar på Medioteket, kommer att tala om Motivation, programmering & kreativt lärande med lärplatta. 

 

Hur kopplar du läro- och ämnesplanen till det digitala lärandet? Det kommer Patricia Diaz, författare och förstelärare på Mikael Elias Gymnasium, svara på!

 

 

 

  

Publicerad: Jun 04, 2015

Årets lärarlag i Stockholm 2015

Årets lärarlag i Stockholm är nu utsedda och består av sex lärare från Mälarhöjdens skola. Ur nomineringen "Laget består av sex lärare med olika ämneskombinationer och undervisning i olika årskurser – men med ett gemensamt mål – att sprida entusiasmen för digitala verktyg."
Åsa Colliander Celik som kommer att tala på Framtidens Läromedel Stockholm är en i teamet, ett stort grattis!

 

Publicerad: May 27, 2015

VAR MED OCH NOMINERA ÅRETS DIGITALA LÄROMEDEL

 

 

Skicka in din nominering senast 4 september till jenny.engerdahl@conductive.se för att ha en chans att vinna en friplats till årets konferens. Vinnaren av friplatsen kontaktas senast 14 september.

 

 

Publicerad: May 21, 2015

PROGRAMMET UPPDATERAT!

Nu har vi fyllt på programmet med fler spännande talarpunkter. Vi kan stolt presentera Gustav Fridolin, utbildningsminister, som avslutande keynote speaker.

 

Foto: Kristian Pohl/ Regeringskansliet

Klicka här för att se hela programmet. 

Publicerad: May 05, 2015

Nytt program & ny design!

I år är det inte bara innehållet på Framtidens Läromedel som är nytt med många nya talare, innovativa läromedel och intressanta case, även layouten på både program och hemsida har fått sig en make-over. 

Programmet kommer nu att uppdateras kontinuerligt, så håll dig uppdaterad här för snart släpper vi fler talare!

Publicerad: Apr 15, 2015

Framtidens Läromedel 2014 på UR Play

I Stockholm under Framtidens Läromedel 2014 filmade UR Samtiden vår keynote speaker, James Nottingham samt hela spår 2 - Pedagogik för ökad inlärning med IKT i grundskolan. Det finns alltså hela 6 stycken inspirerande föreläsningar från höstens konferens att se på UR Play.

 

 

Publicerad: Apr 13, 2015

#framtidenslaromedel
VID FRÅGOR RING 08-670 84 80

inspiration & Konkreta verktyg att applicera direkt i din skola

 

Välkomna till konferensen Framtidens Läromedel Stockholm! Genom inspirerande talare som föreläser utifrån egna erfarenheter som lärare, rektor eller IKT-pedagog får du på denna konferens många konkreta tips och massor av inspiration till hur du kan utveckla er skola och din undervisning med hjälp av framtidens läromedel.